Activiteiten

Rommelmarkt na de zomer

Ieder jaar organiseren we een gezellige rommelmarkt met verlotingen, koekrad en boeken. De markt gaat dit voorjaar niet door, we hopen dat het in de maand september wel mogelijk is! Ondertussen kunt u op de laatste zaterdag van juni nog bruikbare spullen inleveren en zijn er boeken te koop.

We hopen u in september allemaal te mogen begroeten bij de rommelmarkt! De exacte datum staat nog niet vast en dit is uiteraard afhankelijk van de ontwikkelingen. We houden u op de hoogte.

Hartelijke groet,

het rommelmarktteam

Zaterdag 3 oktober, 11:30–14:30 uur

Lekker samen eten, een film over een paar knuffels kijken die jullie ergens van kennen en samen spelletjes doen! Kom jij ook? Een vriendje of vriendinnetje is ook van harte welkom!

Zaterdag 3 oktober, 11:30 – 14:30 uur

Plaats: de Kerk

Meenemen: gezelschapsspelletjes

Aanmelden: bij Jantine Crielaard-Droogers, jantine_droogers@hotmail.com, 06-54780315

Om 14:00 trekken wij samen de lootjes van de grote verloting. Alle grote mensen kunnen dat meekijken via internet….wie zal de hoofdprijs winnen? Spannend!

 

Welkom zondag 2020

Op zondag 6 september 2020 vierden we het Welkom: jij bent welkom bij God en in de kerk! Veel mensen vierden de openluchtdienst mee, en daar stonden we stil bij de Stille Preek die voortdurend boven ons hoofd wordt gehouden: de prachtige luchten vertellen wie God is, dat Hij groot is en houdt van schoonheid. Habakuk (zijn naam betekent omhelzing) kwam heel dichtbij in deze tijd van corona. We voelden ons door het zonnetje omhelsd, en door Gods liefde, die tot ons kwam door de verschillende liederen die mensen voor ons hadden uitgezocht. Een opsteker, een bemoediging. We sloten af met koffie, thee en een lekkernij en er werd nog lang doorgepraat. Daarna scheurden tientallen fietsers over de dorpen heen om alle adressen aan te doen van de fietspuzzeltocht. Het was een hele onderneming. Tenslotte orgelspel in de avonddienst, we konden samen zingen in klein gezelschap…het toetje van de dag!

Ook voor u, voor jou die dit leest geldt: Wees welkom bij God. En welkom in de kerk.

Als jij ergens mee zit, meer wilt weten of een keer wilt praten over God en geloof, kerk en Bijbel: dominee@gerefkerkzuilichem.nl  

Acties Diaconale werkgroep

Tuintafel

Het is misschien niet helemaal het seizoen, maar om te voorkomen dat een mooie lading grenen? balken de kachel in gaat, willen wij u aanbieden om voor u een mooie robuuste  (tuin)tafel te maken. Dit kan in elke gewenste maat. Onze balken zijn +/- 6 cm dik en 15cm breed en 4 a 5m lang.
elke balk is uniek en bevat mogelijk schroef en spijkergaten, u krijgt een levendige tafel.
In principe leveren we de tafel ruw geschuurd op zodat u deze zelf kunt olien/beitsen etc.

Heeft u een leuk idee? Bel ons en wie weet heeft u binnenkort een schitterend nieuwe tafel
staan!
Meer info?  Peter Eckhardt 0418-672755/06-38433120 of e-mail

Statafel

Potgrond

Ook dit jaar verkoopt de Gereformeerde kerk Gameren-Zuilichem Potgrond!

Goede kwaliteit 40 Liter zakken echte Potgrond.

Het hele jaar door kunt u via de website een bestelling plaatsen, wij leveren gratis in de Bommelerwaard.

Prijzen :

1 zak Potgrond voor 4,50 euro
3 zakken Potgrond voor 12,50 euro
5 zakken Potgrond voor 20,- euro
Vanaf 5 zakken 4,- per zak

Heeft u meer nodig?
Neem dan even contact met ons op, wij kunnen ook per pallet leveren. 
e-mail ons of bel naar 06-38433120

Gedroogde Koemestkorrels 25KG:
1 zak voor 15,- euro
2 zakken voor 27,50,- euro
3 zakken voor 40,- euro

Liever afhalen? dat kan bij:

Zuilichem: Uilkerweg 8
Brakel: Groenesteeg 11
Poederoijen: Maarten van Rossemweg 6

Plaats hier uw bestelling <

Ter bemoediging

Krantje!

Delen van je gevoel ter bemoediging blijft actueel.  

Het is nog mogelijk om iets ter bemoediging aan te leveren voor 'het krantje' vanuit de Hervormde Kerk en onze gemeente.  Dat mag van alles zijn, een gedicht, bijbeltekst, een mooi lied of een boodschap.

 

Aanleveren kan tot en met vrijdag 24 april a.s. Het liefst digitaal, bij Liesbeth van Steenis; via e.s.vansteenis@online.nl. Een bemoedigende hartekreet via de app kan ook; 06 - 82332231.

Delen van je gevoel ter bemoediging!

De afgelopen dagen is er, in contacten met de Hervormde Kerk, het idee ontstaan om iets te betekenen voor de mensen in het dorp Zuilichem. Hierbij een oproep aan alle gemeenteleden om mee te doen.

Het is bedoeld om te laten weten dat de kerken van Zuilichem er voor iedereen willen zijn. De kerkdiensten kunnen niet doorgaan, dit wordt dat als een gemis ervaren. Maar ook het verenigingsleven ligt stil, kortom we zijn op onszelf teruggeworpen.

Wat is het idee; 

We willen een krantje maken met daarin een persoonlijke groet, een gedicht, een Bijbeltekst- verhaal, een puzzel, een tekening, een kleurplaat, een knutseltip, een boodschap, een lied, een foto, een boek. Hoe kan ik een ander bemoedigen en laten zien wat mij door de dag helpt en  Wie geeft mij rust in deze onzekere tijden. 

Er wordt in gebladerd, in gelezen, er wordt over gepraat… en zo hopen we dat we elkaar een bemoedigend hart onder de riem kunnen steken.

Anoniem aanleveren is mogelijk!! Het is niet aan leeftijd gebonden, want we hebben allemaal te maken met deze onzekere en vreemde periode. We hopen zo om elkaar te bemoedigen door ons hart te laten spreken. 

Met een hartelijke groet,

Liesbeth van Steenis

 

 

Inleveren spullen rommelmarkt

Tot nader order kunt u uw spullen voor onze jaarlijkse rommelmarkt weer inleveren en wel op zaterdag 25 april  a.s.in de schuur van de fam. van Giessen, M. van Rossumweg 6 te Poederoijen.

Alle verkoopbare en gebruikte spullen kunnen tussen 09.30 en 11.30 uur ingeleverd worden. Wilt u er a.u.b. op letten dat de spullen niet kapot zijn? Wat we kunnen gebruiken is: antiek, aardewerk, boeken, glaswerk, serviesgoed, speelgoed, puzzels, curiosa en overige artikelen.

Bij voorbaat dank, het Rommelteam

 

Rommelmarkt 2020

Ieder jaar organiseren we een gezellige rommelmarkt met verlotingen, koekrad en boeken.  De markt gaat dit voorjaar niet door, we hopen dat het in de maand september wel mogelijk is.

Wat kan nog wél:

* Zaterdag  29 mei  

-> rommel inleveren in Poederoijen.

-> Boeken kopen, we rijden de boekenkarren naar buiten en u  

     kunt heerlijk wat boeken inslaan om te lezen.

* Zaterdag 27 juni    

-> Rommel inleveren in Poederoijen.

-> Boeken kopen, om heerlijk in de zomervakantie te lezen.

Wat voor boeken zijn er allemaal?

 

Volwassen literatuur, kookboeken, kinderleesboeken op verschillende niveaus, prentenboeken, informatieboeken, Bijbelse dagboekjes en gedichtenbundels

In de maanden juli en augustus kunt u geen rommel inleveren!!!

Het Rommelmarkt Team.

Kaartverkoop

Kaarten zijn verkrijgbaar tijdens de openingstijden van de kerk op dinsdag en woensdag. Er zijn volop nieuwe kaarten verkrijgbaar.

€ 1,- per stuk

6 voor € 5,-

Meer informatie bij Heiltje Dijkstra of Els van Maren

Mondkapjes

Mondkapjesactie!

1 voor 7 euro

2 voor 13 euro

3 voor 19 euro

5 voor 30 euro

Tel.: 0418673236 - 0655231979

Heiltje Dijkstra en Sonja Muis

h.weert62upcmail.nl