Een veilige app met alles wat de gemeente nodig heeft.

Als gemeente gebruiken wij de Scipio app met ledenlijst, digitale collecte, communicatiemogelijkheden en meer.

Waarom kiezen we voor deze app?

Op dit moment leven we in een tijd waarin fysieke kerkdiensten (bijna)niet mogelijk zijn. We kijken thuis online mee, we lezen de Intercom digitaal, we geven digitaal aan de collecte via Givt of overschrijving, we krijgen informatie via de kerkapp in Whatsapp en indien mogelijk melden we ons via de website online aan voor een fysieke bijeenkomst. En dat vindt op dit moment via allerlei verschillende communicatiekanalen plaats.

Daarom zijn de kerkenraad en college van kerkrentmeesters van mening dat een centrale plaats voor deze digitale handelingen en informatie gewenst is. Gemak en zorgvuldigheid staan hierbij voorop.

Welke mogelijkheden biedt deze app?

Intercom

We plaatsen de intercom in deze app.

Ledenlijst

In 2018 is de gemeentegids voor het laatst als papieren versie beschikbaar gesteld. Het maken van deze papieren versie kost veel tijd en de informatie die er in staat is snel achterhaald door allerlei mutaties. Via Scipio kun je op je telefoon de up-to-date ledenlijst van onze gemeente bekijken om bijvoorbeeld iemands adres te vinden.

Laatste nieuws en belangrijke informatie

Het laatste nieuws vanuit de gemeente of kerkenraad bereikt jou als lid snel.

Collectes

Je kunt met deze App ook geven aan de collecte. Een groot voordeel is dat je ook het doel van de collecte kunt zien. Daarnaast zijn de kosten van de Scipio App veel lager. Op dit moment betalen we een percentage van onze giften aan de GIVT App, voor het gebruik. Met de Scipio App worden die kosten verlaagd. De kerkrentmeesters zouden het zeer op prijs stellen als je overstapt naar deze nieuwe App. Helaas is dit echter niet direct beschikbaar bij het in gebruik nemen van deze app, de Rabobank heeft meer tijd nodig heeft om de incasso mogelijk te maken. We zijn met hen hierover in gesprek.  Tot die tijd gebruiken we nog de GIVT app.

Hoe werkt het?

1. Download de app: Scipio

In App Store of Google Play, voor telefoon of tablet

2. Klik op “Ik ben nieuw hier” en registreer jezelf

Je registreert jezelf met het e-mailadres dat bekend is in de ledenadministratie. Kom je er niet in? Geef dan je e-mailadres door aan de administrateur (Annemarie Benckhuijsen) of vul onderstaand formulier in:

3. Kies een wachtwoord

Een wachtwoord bestaat uit minimaal 8 tekens en bevat minimaal 1 hoofdletter/kleine letter/cijfer

4. Bevestig je e-mailadres

Je ontvangt een bevestiging van je inschrijving via mail. Klik op de blauwe knop om je account te bevestigen

5. Maak een pincode aan

Hierdoor is de app alleen voor jou toegankelijk

Hulp nodig?

Neem contact op met: Leo Muis : 06-53244262 of Mark Beunk: 0615682405

Wijzig mijn gegevens:

De gegevens worden niet opgeslagen. ze belanden direct bij de mailbox van de ledenadministratie. liever geen formulier invullen? mail dan naar de ledenadministratie. zie contact

vul het formulier per gezinslid in:

Gegevens Scipio Wijzigen

Let erop dat je met het wijzigen van je emailadres zelf een nieuw account moet maken in Scipio voor het nieuwe mailadres!

Email

Wijzig hier het emailadres


AdresTelefoonnummer