vrijdag 10 februari gaan we boulderen in Den Bosch. Tijdens het boulderen klim je korte routes (de boulders). Je klimt boven een dikke valmat, op een wand van ongeveer 4 meter hoog.

Boulderen heeft veel uitdagende aspecten; kracht, techniek, balans, durf en puzzelen. Maar laat je hierdoor niet afschrikken: het instapniveau wordt bewust laag gehouden. Boulderen is een vorm van fitness, maar dan creatief, uitdagend én sociaal.

Wat moet ik meenemen?
Sportkleding waarin je makkelijk kunt bewegen en schone binnen sportschoenen met een lichte zool. Je kunt bij de bossche boulders ook klimschoenen huren. Maak je gebruik van huurschoenen dan zijn sokken verplicht. Met klimschoenen sta je een stuk stabieler en zekerder op de wand.

Hoe sterk moet ik zijn?
Vaak denken beginnende klimmers dat ze heel sterk moeten zijn om te kunnen boulderen. Dat is helemaal niet waar! Het instapniveau wordt bewust laag gehouden. Kracht is minder belangrijk dan beginners vaak denken.

Hoe hoog is de wand?
de wanden zijn 4.20m hoog. Dat klinkt hoog, maar dit valt mee. Ten eerste is de laatste klimgreep voor beginners nooit zo hoog. Ten tweede zijn het jouw uitgestrekte handen die die hoogte bereiken – jouw voeten staan dan nog een stuk lager. Je klimt dus nooit over de wand heen. Ten derde ben jij zelf diegene de jouw grenzen bepaalt.

Wat is zo bijzonder aan boulderen?
Boulderen is een sociale sport. Boulders zijn een soort puzzels die je samen kunt oplossen, de sport is uitstekend geschikt om samen te beoefenen.