Wat is een kerk zonder haar vieringen?

  • Wij zijn een open gemeente waar iedereen welkom is. Op de vraag waarom mensen zich aansluiten bij onze kerk krijgen we vaak als antwoord: “We kwamen in een warm bad terecht.”
  • Tijdens de kerkdienst zoeken we met elkaar naar de betekenis van het gelezen Bijbelgedeelte, wat dat betekent voor onze geestelijke groei en voor ons dagelijks leven.
  • Om kinderen op hun eigen niveau met het geloof bezig te laten zijn is er, tijdens de kerkdienst, kindernevendienst voor de kinderen van de basisschool.
  • Verder is er 2 keer per jaar een eigentijdse dienst voor de jeugd, waar natuurlijk ook ouderen welkom zijn, en 6 keer per jaar een Gloriedienst
  • De jongsten kunnen elke zondagmorgen lekker spelen in de crèche. Tijdens de collecte kunnen de kinderen uit de crèche worden opgehaald om ook de zegen mee te krijgen.

onze gemeente:

Wij zijn een streekgemeente die door ontmoeting groeit in geloof en God steeds beter leert kennen en de blijde boodschap, het evangelie, elke dag uitdraagt en daar naar leeft.

In ons kerkgebouw houden wij iedere zondagochtend een eredienst. Deze ochtenddienst begint om 9.30. Op de eerste zondag van de maand houden wij een avonddienst om 18.30 uur. Daarnaast houden wij kerkdiensten op de christelijk feestdagen en op biddag en dankdag.

U bent altijd van harte welkom om één of meerdere kerkdiensten vrijblijvend mee te maken. Meer informatie over komende kerkdiensten vindt u in onze  agenda.

De kerk is ruim een half uur voor het begin van de kerkdienst open. Ons kerkgebouw is gelegen aan de Zijlstraat 1 te Zuilichem.


Bijbel, liedboek?

In onze kerkdiensten maken wij gebruik van de Nieuwe Bijbelvertaling, Het Nieuwe Liedboek (2013) en Hemelhoog.

Bent u zelf niet in het bezit van deze boeken dan kunt u deze lenen bij binnenkomst. Ook is de volledige liturgie op de beamer mee te lezen.
Hoe ziet een kerkdienst er bij ons uit?

U kunt dat natuurlijk het beste zelf mee komen maken.  Klik hier om in het kort te zien hoe een kerkdienst er uit ziet.

Welke voorganger?

Vrijwel altijd gaat in iedere kerkdienst een predikant voor. Meestal is dat onze eigen predikant of een predikant uit de omgeving. In de agenda kunt u zien welke voorganger wij komende zondag hebben.

Een hoge drempel!

Wij kunnen goed voorstellen dat u niet zomaar als onbekende onze kerk binnen wilt komen.
U kunt vooraf contact opnemen met onze predikant of eerst een dienst “live” 
meekijken via Internet.
En uiteraard kunt u al veel over ons te weten komen als u deze website verder bekijkt.

Toegankelijkheid

Het kerkgebouw is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. In het kerkgebouw is tevens een invalidentoilet.


Ringleiding

Voor gebruikers van een hoortoestel is in het kerkgebouw een ringleiding aanwezig.

PArkeren

Voor mensen die moeilijk ter been zijn, is het mogelijk om direct naast de ingang van de kerk te parkeren.

Heeft u vragen?

Christen zijn, lid zijn van onze kerk, als gast aanwezig willen zijn of om welke reden ook, u kunt met vele vragen rondlopen. Wij willen u deze graag vrijblijvend beantwoorden. Neemt u daarom gerust contact met ons op.

De classis

Als gemeente die thuis hoort binnen de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) maken wij deel uit van een groter verband. Op regionaal niveau maken wij deel uit van de Classis Gelderland Zuid & Oost, waarin alle Hervormde Gemeenten en Gereformeerde Kerken binnen de PKN vertegenwoordigd zijn.