Hier is veel praktische informatie te vinden over onze kerk. onder andere de ANBI informatie staat hier, maar ook informatie over wat er moet gebeuren als een bepaalde situatie zich voordoet. 

Hier vindt u wat te doen in situaties als geboorte, trouwen, overlijden, etc.

Alle gegevens m.b.t. ANBI

De intercom is het kerkblad van onze gemeente.

Vind hier de belangrijkste contactgegevens van onze gemeente

Praktische vragen

Ik wil graag iets betekenen voor de kerk

Hiervoor kunt u hebt best contact opnemen met uw wijkouderling. Weet u niet wie de wijkouderling is? kijk dan even bij de wijkindeling 

—–  Nog niet uw antwoord gevonden? Stel je vraag!

Ik wil iets schenken

U kunt hiervoor contact opnemen met de diaconie als u het aan een goed doel wilt schenken of met de kerkrentmeesters als u het wilt schenken ter instandhouding van onze eigen gemeente (gebouwen, predikanten).

—– 
Nog niet uw antwoord gevonden? Stel je vraag!

Een legaat schenken, hoe werkt dat?

Indien u het College van Kerkrentmeesters met een legaat wil begunstigen bij testament dient u hiervoor contact op te nemen met een notaris. Deze kan u uitgebreid informeren.De omschrijving zou als volgt kunnen luiden: ‘Ik legateer vrij van rechten aan het College van Kerkrentmeesters van de Gereformeerde kerk Gameren Zuilichem een bedrag van € ….. om te worden afgegeven zonder kosten, drie maanden na mijn overlijden.’

—– 
Nog niet uw antwoord gevonden? Stel je vraag!

Zijn mijn giften aftrekbaar?

De Gereformeerde Kerk Gameren-Zuilichem heeft de ANBI-status. Dit betekent dat een gift aan de Gereformeerde Kerk fiscaal aftrekbaar is.Hiervoor gelden wel enkele regels: u moet kunnen bewijzen dat u een gift heeft gegeven (bijvoorbeeld door middel van een bankgiro-overschrijving) en giften zijn pas aftrekbaar boven een bepaalde drempel. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van de belastingdienst. Als u een gift door middel van een legaat of erfstelling wilt geven (in uw testament), kunt u contact opnemen uw notaris.

—– 
Nog niet uw antwoord gevonden? Stel je vraag!

Ik heb zorg nodig

De diaconie wil u graag, indien u hulp nodig heeft, voorzien van de juiste informatie omtrent onderstaande maatschappelijke zorginstanties en indien nodig samen met u de eerste contacten leggen. U kunt contact opnemen met uw diaken, hij/zij zal u verder helpen.

—– 
Nog niet uw antwoord gevonden? Stel je vraag!

Hoe doe ik doopaangifte?

Wij ontvangen graag een geboortekaartje. U kunt dit sturen naar de predikant, de scriba en het kerkelijk bureau. 

Als we een kaartje van u ontvangen kondigen we de geboorte van uw zoon of dochter af in de eerstvolgende kerkdienst en er wordt een visje opgehangen op het bord. Uw kind wordt bijgeschreven in de ledenlijst van de kerk.

—–  Nog niet uw antwoord gevonden? Stel je vraag!

Wij willen trouwen

Als je besluit om in de kerk te trouwen, zul je een aantal keren met de voorganger afspreken om te praten over jullie geloof, jullie relatie en de trouwdienst. Een formele voorwaarde is dat in elk geval één van jullie beiden lid is van de Protestantse Kerk in Nederland.

Zend een trouwkaart aan de predikant, de scriba en het kerkelijk bureau. 

—–  Nog niet uw antwoord gevonden? Stel je vraag!

Hoe kan ik iets communiceren met de gemeente?

Mededelingen die voor de hele gemeente van belang zijn, worden aan het begin van de ochtenddienst en de avonddienst afgekondigd. U kunt dit doorgeven aan de scriba, graag uiterlijk vrijdagavond, via  e-mail. Van berichten die later binnenkomen, kan niet gegarandeerd worden dat ze nog meegenomen kunnen worden.

—– 
Nog niet uw antwoord gevonden? Stel je vraag!

Hoe krijg ik toegang tot de Scipio App?

Voor toegang tot de Scipio App moet u lid zijn van onze gemeente. bent u lid? kijk dan hier voor meer informatie.

—–  Nog niet uw antwoord gevonden? Stel je vraag!

Ik wil een bericht plaatsen op de website

Het is mogelijk om een bericht te plaatsen. 
Dit kan door onderstaand formulier in te vullen. na beoordeling wordt het bericht op de website geplaatst

  —–  Nog niet uw antwoord gevonden? Stel je vraag!